Friday, August 7, 2015

Koleksi Digimon: Siri 2

Hello..


Telur vpet ver.4.
Sambungan sharing koleksi Digimon AP. Blogger yang lahir pada tahun 80an dan 90an mesti tau virtual pet kan? Alaa.. pet elektronik yang main bela tu. Kena bagi makan, basuh najis, kena On/Off lampu tu. Back in 1997 memang popular benda ni. Tamagotchi oleh BANDAI antara yang top masa tu.




Telur vpet ver.2 (hitam) & ver.3(ungu)

Telur vpet ver.5

Kalau nak ganas sikit, main Digimon virtual pet. Atau dipanggil juga sebagai vpet. Vpet yang AP collect ni versi Jepun je. Vpet Japan ni ada 5 versi. Versi 1, 2, 3, 4, dan 5. Tiap device lain digimon di dalamnya.



Evolution chart untuk vpet ver.1. Sumber dari FileIsland

Paling common sekali ver.1. Dan paling rare ver.5. Semua vpet ni perlu penjagaan terbaik untuk bagi dia evolve. Makan kena cukup, training kena mantap, lampu kena tutup.. Hahahaha. Dah macam nak jaga baby pulak. Kalau silap penjagaan, alamatnya tak jadi la Digimon yang mantap.



Koleksi vpet ver.1 - 5 AP.
Untuk maklumat lagi padat boleh la klik --> Sini <--

Thanks!! Cheers~

p/s: Gambar telur vpet ver.1 AP tak sempat ambil lagi. 




7 comments:

  1. Kita ingt permainan nie . hehe dulu femos laa kan . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang pun masih femes dikalangan budak2 90an. hehe

      Delete
  2. fuh, digimon tuu... faveret masa zaman hingusan dulu... digivolve!

    ReplyDelete
    Replies
    1. abam mari la join sekali main digimon. join page Digi- destined Malaysia. :)

      Delete
  3. Wah bro masih ada jual ke digimon mcm ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade bos,join page Digimon Malaysia Market Place....mcm2 ada..!!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...